GYOMORFORGATÓ: EMBERBŐRBŐL KÉSZÜLT CIPŐT ÁRULNAK

Meg pénztárcát és övet. Legális ez egyáltalán? És most komolyan: van, aki hordaná?
Valahogy az egész A texasi láncfűrészes című filmre emlékeztethet minket: egy brit vállalat ugyanis (kapaszkodjanak meg!) emberbőrből készült termékeket kínál megvételre. Valódi emberbőrből.
A cég honlapja szerint egyébként ez az egész történet egy cseppet sem illegális (bármennyire is annak hangzik), sőt, nem is beteges (pláne annak hangzik) - csupán nagyon-nagyon drága. A honlap állítása szerint a nyersanyagot donoroktól szerzik be - sőt, egyes felajánlásokat még vissza is kellett mondaniuk, ugyanis kizárólag a legjobb minőség jöhet náluk szóba. Azt mondják, azért emberbőrből dolgoznak, mert ez a legfinomabb textúrájú bőr, ami a világon fellelhető.
119571 80966
 
A cég állítása szerint a háton húzódó bőr a legalkalmasabb

Persze, aki szeretne egy emberbőr pénztárcát, övet, netán cipőt, mélyen a zsebébe kell nyúlnia: egy brifkóért ugyanis 2,8 millió forintnak megfelelő eurót kell leszámolni, egy cipő pedig ennek a duplájába kerül. Az már csak “hab a tortán”, hogy a weblap szerint annyi megrendelést kaptak, hogy több termékükre 2011 óta ideiglenesen nem lehet rendelést leadni.
Nem vagyunk róla meggyőződve, hogy ez az egész nem csupán egy hatalmas átverés, hiszen az oldal egyetlen kész terméket sem mutat be - állításuk szerint azért, hogy védjék megrendelőik anonimitását (elvégre elég könnyen beazonosítható termékekről van szó), valamint biztosítsák a tárgyak exkluzivitását. Hmmm...
47931 4a4dd
 
Valahogy kísértetiesen emlékeztethet minket az emberbőrből készült tárgyak koncepciója egy bizonyos horrorfilmre

A neten egyébként rábukkantunk egy másik website-ra, ami szintén igyekszik kihasználni az emberbőrből készült tárgyak alkotta piaci rést: ők ugyan állatbőrből dolgoznak, de azzal hirdetik magukat, hogy az ő termékeik a legélethűbb utánzatok, amiket az ember csak találhat. Valahogy még így is több, mint bizarr a dolog...

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!