Megöli a telefon a nyári romantikát

Megöli a telefon a nyári romantikát

Érdekes kutatás eredményeit közölte a Durex. Közleményük szerint az emberek 52 százaléka jobb szexre számít nyaralás alatt, ám 60 százalékuknak csalódnia kell. Elképzelhető, hogy a technológia rontja el az esélyeiket?


A 2000 felnőtt részvételével készült felmérés eredmény a közlemény szerint nem túl meglepő, mivel az emberek 40%-a kevésbé hajlamos kezdeményezni, ha partnere a telefonját nyomkodja az ágyban, és 41%-uk bevallotta, hogy a nyaralós estéket ugyan egymás mellett ülve töltik, de külön képernyőket nézve.

Általánosságban elmondható, hogy a nyaralás közbeni digitális figyelemelterelés különböző formái negatívan hatnak a kapcsolatainkra. A megkédezettek több mint negyede beismerte, hogy a telefonjuk nyomkodása könnyen vitához vezethet. 59% érzi úgy, hogy vagy ők, vagy partnerük, de leginkább mindketten túl sok időt töltenek a különböző képernyők előtt, és több mint felük érezte úgy, hogy ennek a kapcsolatuk issza meg a levét. Ami elég durva, hogy 72 válaszadó beismerte, hogy még szex közben is használta a telefonját!

A válaszadók egyötöde - ezen belül is a 35 éven aluliak egyharmada, akik már ilyen technológián nőttek fel - vallotta be, hogy a telefonjaik és tabletjeik bezavarnak a szexuális életükbe a nyaralás alatt. Mi több, 15%-uk beismerte, hogy a technológiai eszközök megléte miatt szeretkeznek kevesebbet ilyenkor ez a szám a 35 alattiak körében 25%-ra nő.

Hatvanöt százalék akár napi 3x is posztol a nyaralás alatt valamilyen közösségi oldalra, és 42%-uk első körben inkább ezeken a felületeken osztja meg az élményeit ahelyett, hogy ezt a partnerével tenné.

Ugyanakkor a válaszadók 57%-a mondta, hogy felcsigázná őket, ha tudnák, hogy a partnerük kikapcsolta a telefonját, hogy zavartalanul koncentrálhasson a nyaralásra, és az együtt töltött időre.

A Durex kísérletében meghívott párokat egy álomnyaralásra, és a kísérlet kedvéért két csoportra osztotta őket: akik használhatták a telefonjaikat, és akik nem. A #DoNotDisturb eredményeiből készült film a világ összes párjának megmutatja, hogy egy kis telefonos szünet hogyan hat ki a szexszel kapcsolatos elvárásaikra.

A videón jól látható, hogy azok a párok, akikek elszakítottak kütyüjeiktől, sokkal több időt töltöttek egymásra figyelve, mint azok, akiknek a keze ügyében maradhatott a telefon.

Borsonline.hu

 

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!