Merész! Gördeszkával hódítják meg a Mont Blanc-t a magyar srácok

nowboard helyett gördeszkával szeretnék meghódítani a Mont Blanc-t nowboard helyett gördeszkával szeretnék meghódítani a Mont Blanc-t

Olaszország — Snowboard helyett gördeszkájával szeretné meghódítani a Mont Blanc-t Fekti Gergely (21). A magyar gördeszkás és társa, Gazdag Martin (21) fotós egyre merészebb kunsztokkal rukkol elő.


Legutóbb a Bokodi-tónál készült róluk egy olyan kép, amivel egyből a 100 legjobb extrém sportfotó közé kerültek.

A srácok most a vizes táj helyett a havas csúcsokat választják, és szeretnének olyan fotót lőni, amely ismét bejárja majd a világot.

– Bevallom, félek, mert még soha nem másztam hegyet, pláne nem gördeszkáztam egy majd ötezer méter magas csúcson. A választható útvonalak mindegyike a közepesen nehéz szinttől kezdődik. Mivel teljesen amatőrök vagyunk ezen a téren, így nekünk mindegyik extrém nehéz lesz – mondta derűs mosollyal Gergő.

 

XSQktkqTURBXy84ZTU4Mzg5ODM1YTRmNDY2OTE0MDJjNjBkZTQ2MDU0NC5qcGVnkZUCzQJsAMLD d9f61
A két srác a Mont Blanc-on fog gördeszkázni szeptemberben


A mindenre elszánt deszkás srácok annyit csalnak, hogy darabokban viszik magukkal az úgynevezett OSB-lapot. Erre fognak érkezni deszkájukkal. A fiúkról egyébként az HBO tévécsatorna dokumentumfilmet készít, amely a tervek szerint a magyar mozikba is bekerülhet.

A sportolók szeptember 2-án tervezik az indulást, a kitűzött célt pedig rövid idő alatt szeretnék teljesíteni. Alig néhány hetük maradt már csak, hogy fizikailag felkészüljenek, és elérjék a hegymászáshoz szükséges kondíciót.

z1OktkqTURBXy9iY2E1YWExNGY5YzYxMzVmZjNmNDBiMjcxMjA2NGEzOC5qcGVnkZUCzQJsAMLD e05cb
Bárhol megáll egy pillanatra deszkájával Gergő, a havas, jeges hegyi talaj viszont neki is újdonság lesz


– Naponta háromszor edzünk, hogy az állóképességünk megfelelő legyen, ám legjobban az visel meg, hogy nem ehetünk édességet, mivel édesszájúak vagyunk – mondták.

Fehér hegy

A Mont Blanc, azaz fehér hegy az Alpok, Nyugat-Európa és az Európai Unió legmagasabb hegysége. Legkiemelkedőbb csúcsa 4808 méteren fekszik, amelyet évente közel 20 ezren hódítanak meg.

Blikk.hu

×
×

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!