Merész! Gördeszkával hódítják meg a Mont Blanc-t a magyar srácok

nowboard helyett gördeszkával szeretnék meghódítani a Mont Blanc-t nowboard helyett gördeszkával szeretnék meghódítani a Mont Blanc-t

Olaszország — Snowboard helyett gördeszkájával szeretné meghódítani a Mont Blanc-t Fekti Gergely (21). A magyar gördeszkás és társa, Gazdag Martin (21) fotós egyre merészebb kunsztokkal rukkol elő.


Legutóbb a Bokodi-tónál készült róluk egy olyan kép, amivel egyből a 100 legjobb extrém sportfotó közé kerültek.

A srácok most a vizes táj helyett a havas csúcsokat választják, és szeretnének olyan fotót lőni, amely ismét bejárja majd a világot.

– Bevallom, félek, mert még soha nem másztam hegyet, pláne nem gördeszkáztam egy majd ötezer méter magas csúcson. A választható útvonalak mindegyike a közepesen nehéz szinttől kezdődik. Mivel teljesen amatőrök vagyunk ezen a téren, így nekünk mindegyik extrém nehéz lesz – mondta derűs mosollyal Gergő.

 

XSQktkqTURBXy84ZTU4Mzg5ODM1YTRmNDY2OTE0MDJjNjBkZTQ2MDU0NC5qcGVnkZUCzQJsAMLD d9f61
A két srác a Mont Blanc-on fog gördeszkázni szeptemberben


A mindenre elszánt deszkás srácok annyit csalnak, hogy darabokban viszik magukkal az úgynevezett OSB-lapot. Erre fognak érkezni deszkájukkal. A fiúkról egyébként az HBO tévécsatorna dokumentumfilmet készít, amely a tervek szerint a magyar mozikba is bekerülhet.

A sportolók szeptember 2-án tervezik az indulást, a kitűzött célt pedig rövid idő alatt szeretnék teljesíteni. Alig néhány hetük maradt már csak, hogy fizikailag felkészüljenek, és elérjék a hegymászáshoz szükséges kondíciót.

z1OktkqTURBXy9iY2E1YWExNGY5YzYxMzVmZjNmNDBiMjcxMjA2NGEzOC5qcGVnkZUCzQJsAMLD e05cb
Bárhol megáll egy pillanatra deszkájával Gergő, a havas, jeges hegyi talaj viszont neki is újdonság lesz


– Naponta háromszor edzünk, hogy az állóképességünk megfelelő legyen, ám legjobban az visel meg, hogy nem ehetünk édességet, mivel édesszájúak vagyunk – mondták.

Fehér hegy

A Mont Blanc, azaz fehér hegy az Alpok, Nyugat-Európa és az Európai Unió legmagasabb hegysége. Legkiemelkedőbb csúcsa 4808 méteren fekszik, amelyet évente közel 20 ezren hódítanak meg.

Blikk.hu

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!