Készülékek, amelyek még akkor is áramot fogyasztanak, ha ki vannak kapcsolva

Készülékek, amelyek még akkor is áramot fogyasztanak, ha ki vannak kapcsolva

Sokan úgy gondolják, hogy az elektronikai készülékek nem fogyasztanak energiát, ha ki vannak kapcsolva, azonban a valóságban, ezek a készülékek a továbbiakban is folytatják az energiát. Éppen ezért ajánlatos kihúzni a konnektorból, ha elutazunk, vagy elmegyünk otthonról.

Például, tudtál arról, hogy a telefontöltő még akkor is fogyaszt energiát, ha épp nincs csatlakoztatva a telefonhoz? Bár, az energiafogyasztás nem olyan magas, mégis, ha kihúzod a töltőt használat után, a számlákon való számok magukért fognak beszélni.

Egy másik elektronikai eszköz, a mikrohullámú sütő. Valószínűleg, ez a leginkább energiafogyasztó eszköz a háztartásban, különösen akkor, amikor be van dugva a konnektorba és nyitva van az ajtaja.

A legtöbb háztartásban, ha már van mikrohullámú sütő, van kávéfőző is. Bár nem fogyaszt olyan nagymértékben, mégis érdemes oda figyelni rá.

A számítógépek és a laptopok is nagyon sokat fogyasztanak, még akkor is, ha ki vannak kapcsolva. Ha kihúzod a konnektorból, évi 4 dollárt spórolhatsz meg. Azok, akik Standby-ba hagyják készülékeiket, ezt az összeget 1,5-el szaporíthatják meg.

Figyelemreméltó, hogy az elektronikai készülékek, amelyek rendelkeznek időzítővel 108 W-t fogyasztanak naponta. Azonban, ha ezeket kihúzzák, akár évi 5 dollárt is meglehet spórolni velük.

A nagy fogyasztású elektronikai készülékek közé sorolandó a televízió is. Típustól eltérően, a készülék 13 és 48.5 Watt között fogyaszthat akkor, amikor ki van kapcsolva.

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!