A hajhullás okai. Mit tehetsz ellene?

A hajhullás okai. Mit tehetsz ellene?

A téli hónapokban sokan küzdenek hajhullással. Ennek több oka is lehet. A hajunk hullásnak indulhat a benti, szárazabb levegőtől, de a hajvesztést a rendszeres sapkaviselés is kiválthatja. A hajhullás leginkább a nők életét keseríti meg. Többek között a hormonális változások is felelőssé tehetők, ha naponta a kelleténél több tíz, vagy éppen száz hajszálat veszel észre a padlón. Ne keseredj el, van megoldás.

 

A hajvasaló, hajsütő és hajszárító megfelelő használata fontos

Amennyiben nem szeretnéd, hogy a hajhullásod kórossá váljon, felejtsd el a hajsütő vasat, a hajszárítót és minden olyan eszközt, amellyel árthatsz a hajadnak. Ha mégsem tudsz ezekről lemondani, mindenképpen korlátozd a használatukat és bármilyen igénybevételnek is teszed ki a hajadat, mindig használj előtte hővédőt, amely nem csak a hajhullástól, de a hajszálak töredezésétől is megóvhat. Hajvaslónál sem mindegy, hogy milyen hőfokot állítasz be. Ez ugyanis nagyban függ a haj szerkezetétől. Vékonyabb hajszálak esetén mindig alacsony hőfokot használj, mert ez a hajtípus egyébként is nagyon sérülékeny, és ha teheted, kíméld meg a hajkoronádat a károsító behatásoktól.

sss 33f0e

 

Ma már léteznek kímélő hajfestékek, de azért zömében még mindig sok káros anyagot tartalmazó termékek találhatók a boltok polcain. Szerencsére, ma már egyre népszerűbb a henna, amely kíméletesen változtathatja meg a hajad színét. A hennától nem csak ragyogó lehet a hajszíned, de rendszeres használatával, sokkal erősebbé és egészségesebbé is válhat, de még a hajhullást is megállíthatja.

 

44 8fa74

 

A fehérje fontossága

Táplálkozásunk sok mindenre kihat. Mivel hajunk jelentős részét fehérje alkotja, így a fehérjében gazdag táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy a hajunk egészséges maradjon. A hajunk nagyon hálás lesz, ha a fehérjéken kívül rendszeresen olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek A -, B- és C-vitaminokat, biotint, illetve vasat, jódot, szelént és cinket tartalmaznak.


Használd helyesen a törölközőt

Azt tudtad, hogyha hajmosás után durván el kezded törölközővel dörzsölni a hajadat, hajhulláshoz vezethet? Nem beszélve arról, hogy még ez a kíméletlen művelet a hajadat könnyen sérülékennyé is teheti, és még roncsolhatja is? Ezek kivédésére a legjobb, amit tehetsz, hogy hajmosást követően csak egy laza turbánt készítesz a fejedre és türelmesen várakozol, míg az megszárad. Törülköző helyett egy tiszta, de használaton kívüli pólót, vagy egy vastagabb, meleg, puha sálat is használhatsz.

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!