Hogyan menekülj el a pocsék randiról?

Hogyan menekülj el a pocsék randiról?

Életünk során számos tapasztalatot gyűjtünk be a randizás terén. Ám vannak szituációk, melyeket még nagy tapasztalattal a hátunk mögött is nehezen tudunk kezelni. Ilyen egy rosszul sikerült randi - melyre nagy - vagy legalábbis nagyobb - reményekkel érkezünk, aztán csalódottan állapítjuk meg: nem Ő az, akire várunk.

Az emberek többsége már a találkozó elején érzi, ha nem tud mit kezdeni a másik féllel. Azon gondolkodik, időpocsékolás volt ide jönnie. Jár az agya: hogyan fejezhetné be ezt a találkát elegánsan, anélkül, hogy megbántaná a randipartnerét?
Nos, a kérdés nem könnyű. De kíméletes módszerek azért vannak. Hogy fejezzük be a rosszul sikerült randit?

- Legyünk őszinték: gyakran előfordul, hogy a kommunikáció valósággal megfeneklik a randin. Az egész találkozó egyre kínosabbá válik. Ezt csak úgy lehet kezelni, ha szépen és őszintén megmondjuk a másik félnek, hogy mi a helyzet. Tegyünk hozzá néhány kedves bókot, amellyel kifejezzük tiszteletünket iránta. Így ugyanis a lehető legelegánsabban jövünk ki a szituációból.

- Használjuk a humorunkat: a rossz randik egyben a legemlékezetesebbek is maradhatnak, ezért ha még maradunk egy kicsit, később a barátainknak mulatságos történetként is előadhatjuk azt. Fogjuk fel humorosan, hogy nem jött be a dolog – így könnyebb kezelni az érdektelen beszélgetéseket.

- Mutassunk rá a különbségekre: olykor az őszinteség nem válik be. Ilyenkor célszerű a köztünk levő, nyilvánvaló különbségeket hangsúlyozni, amelyek jelenlétében hosszú távon úgysem működne ez a kapcsolat. Azt is emeljük ki, hogy bennünk nincsenek meg azok a tulajdonságok, melyeket a másik keres.

- Zárjuk rövidre a találkozót: ha gyorsan reagálunk, magunkat és randipartnerünket is megkíméljük egy csomó frusztrációtól. Akár eljátsszuk, hogy egy barátunknak sürgős segítségre van szüksége, ezért távoznunk kell, akár őszintén közöljük, hogy jobb lenne felfüggeszteni a randit, ez nyilvánvaló jel a másik fél számára, hogy második randi nem lesz - kár az időt egymásra pazarolni.

- Ne egyezzünk bele második találkozóba: talán a legrosszabb dolog, amit tehet az ember - amikor már az első randit sem élvezte -, ha igent mond a másodikra. Amennyiben nem érezzük, hogy szívesen vagyunk azzal az emberrel, semmi értelme a második találkozásnak. Ez az időhúzás sem nekünk, sem neki nem jó. Csak halasztgatjuk az elkerülhetetlent. Szánalomból ne találkozzunk senkivel!

- Egyszerűen csak távozzunk: ha úgy érezzük, randipartnerünk zaklat, félni kezdünk tőle, nem érezzük biztonságban magunkat, magyarázat sem szükséges hozzá, ha felállunk és egyszerűen távozunk (vagy nem jövünk vissza a mosdóból...). Siessünk el és ne is nézzünk vissza: megúsztunk egy potenciálisan veszélyes helyzetet. A biztonságunkat mindig tartsuk szem előtt!

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!