Hamarosan a férfiak is teherbe eshetnek. Igen, jól olvastad!

Hamarosan a férfiak is teherbe eshetnek. Igen, jól olvastad!

A világ egyik vezető termékenység szakértője a közelmúltban kijelentette, hogy hamarosan a transzszexuális anyák is teherbe eshetnek. Dr. Richard Paulson, az Amerikai Reproduktív Orvosi Társaság elnöke szerint azok a nők, akik férfiként kezdték az életüket, hamarosan alkalmasak lesznek rá, hogy méh transzplantációban részesüljenek.


Azt mondta, hogy a “transz-orvoslás” eléggé népszerűvé vált és a transzneműek képesek lesznek kihordani egy babát. Az orvos úgy véli, hogy nincs anatómiai oka annak, hogy ez lehetséges legyen. Azonban a transznemű nők csak császármetszéssel lesznek képesek világra hozni gyermekeiket.

A 2014-es év óta több mint öt csecsemő született ilyen körülmények között olyan nők gyermekeként, akik méhátültetésen estek át Svédországban. Hayden Cross esete világszerte a hírnevet szerzett, ugyanis ő volt az első brit férfi, aki életet adott egy gyermeknek, miután spermadonortól teherbe esett.


Európa szerte sok méh-transzplantációs program létezik

Ugyanakkor a brit szakértőket igyekeznek felhívni a figyelmet az ilyen típusú terhességre, amelyet “etikátlan” címkével láttak el. Azt is megjegyezték, hogy sokkal biztonságosabb a baba számára, ha inkább béranya hozza a világra.

A szakértők megjegyezték, hogy ha a méh transzplantáció a természetes nők számára elérhetővé válik az egészségügyön keresztül, akkor a kórházaknak az esélyegyenlőség miatt fel kell kínálniuk a lehetőséget a transzszexuális nőknek is.

Sokan vannak azonban, köztük Julian Savulescu professzor is, akik nem értenek egyet az eljárással.

“A méhátültetés valóságos kockázatot jelent a magzatra és a leendő gyermekre nézve és ezt a felesleges, de jelentős kockázatot el kell kerülnünk.”

Az anyaméh beültetése meglehetősen bonyolult és hosszadalmas eljárás, és nagyon kevés nő esett át eddig ezen a műtéten. Sajnos az Egyesült Királyságban évente nagyjából 7000 nő születik méh nélkül.

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!