Ismerd meg a japánok vörös fonal-elvét és rögtön más szemszögből látod az életedet!

Ismerd meg a japánok vörös fonal-elvét és rögtön más szemszögből látod az életedet!

Titkos és ősi japán tudás, ami megmagyarázza, miért épp az történik velünk, ami


Ősidőktől fogva, az ember kereste létezésére a magyarázatot; valamit, ami igazolná, miért vagyunk ezen a földön. A keresés eredményeképpen, kultúrák ezrei évszázadokon keresztül alkották meg a saját legendáikat az emberi sorsról és a világegyetemhez való kapcsolódásunkról. Ismerd most meg a 'vörös fonal-elvet', azt a japán legendát, amely gyönyörűen szemlélteti, miért van szerepe minden történésnek és minden embernek az életünkben!


Hunyd most be a szemedet és képzeld el, amint az életadó oxigént szállító vér csörgedezik az ereidben. Gondolj most a milliónyi kisebb-nagyobb vénára és artériára, amelyek behálózzák az egész testedet. Képzeld, a vérkeringésed egész hálózatában van egy olyan ér, ami közvetlenül összeköti a szívedet a kisujjaddal! A testnek ez a két távoli pontja, egy vékony erecskének köszönhetően, összekapcsolódik. Ez azt jelenti, hogy a kisujjad lehet a szíved üzenetének legkiválóbb tolmácsolója. Sok kultúrában megfigyelhetted már, hogy egy fogadalom vagy ígéret megpecsételéseképpen, a felek kisujjukat összeakasztva tesznek esküt.

A japán vörös fonal-legenda szerint a kisujjadban nem ér véget szívednek ez az életkapcsolata. A kisujjból ugyanis egy láthatatlan vörös fonal ered, amely lelked üzenetét viszi és amely véglegesen és mélyen összekapcsol téged az utadba kerülő emberek vörös fonalával, azaz, a szívével.

Azok, akik ezen a vörös fonalon keresztül összekapcsolódnak, magának az életnek az ereje által kapcsolódnak össze. Arra vannak ítéltetve, hogy találkozzanak és kölcsönösen tanuljanak egymástól, függetlenül az időtől, a távolságtól vagy az őket elválasztó körülményektől. Életünk során ez a fonal meghosszabbodhat vagy összegabalyodhat, időszakosan eltávolítva minket egyik-másik embertől, de sosem szakadhat el.

 

fff 6a015


Ez az életszemlélet a holisztikus világképből ered, amely szerint az energiánk és az életerőnk testünktől messzebbre ágazik szét és mind a világegyetemhez, mind a minket körülvevő lényekhez (akik lehetnek emberek, de állatok vagy növények is) hozzáköt minket. A vörös fonal-elv arról szól, hogy az emberi lényeket, így magunkat is, a világ egy részének tekintsük, olyan élethálózat részének, amely a kapcsolatokból, az adok-kapokból táplálkozik.

Sokan már fiatalkoruk óta tudják, miért vannak a világon; ám náluk sokkal többen vannak azok, akik csak bolyonganak a földön, nem találják a helyüket vagy az életük értelmét. Aztán egyszer csak bekövetkezik az a sorsfordító találkozás az életükben, ami egy csapásra mindennek értelmet ad. Onnantól nem csak a kapok lesz a fontos, hanem az adok része is felértékelődik: egyre azon fáradozunk, hogyan tudunk a javára tenni annak a lénynek.

A fonalunk kijelöli a sorsunkat; olyan útvonal ez, amely közelebb visz azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége van ránk, habár legtöbbször emberi szemszögből nagyon nehéz felismerni, hogy egy-egy találkozásnál miről van szó. A japánok számára ez egy gondolkodásmód, amely alapján kijelenthetjük, hogy semmi sem a véletlen műve az életünkben és hogy valójában nem is vagyunk hatalmasok, amikor azt hisszük, hogy mi magunk döntünk az életünkről.

Mit tanulhatsz ebből a szemléletből? Azt, hogy amikor valakivel összehoz a sors, mindig kérdezd meg magadtól: miért akadt össze életünk vörös fonala ezzel az emberrel? Mit tanulhatok én tőle és mit adhatok én neki?

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!