Tesztelje magát! Ön nyulat vagy kacsát lát a képen?

Nyúl vagy kacsa? Ön mit lát a képen? Nyúl vagy kacsa? Ön mit lát a képen?
Washington – Van, aki nyulat, és van aki kacsát lát egy becsapós régi rajzon, és van, aki mindkettőt, vagy épp egyiket sem.
 
Minderről állítólag agyunk működésére lehet következtetni, méghozzá arra, milyen kreatívak vagyunk, és agyunk milyen gyorsan működik.
 
Minél hamarabb rajzolódik ki az egyik figura, annál kreatívabbak vagyunk, de még jobb az az eredmény, ha agyunk szinte ugyanabban a pillanatban látja a két figurát, azaz agyunk ezek szerint gyorsan működik.
 
A több, mint 100 éves rajz Németországban jelent meg 1892-ben, de egy idő után már látható volt az itthoni bulvár sajtóban is.
 
6525c6d3422e101210fd9b9a2d4109c6 679d8
Egy nyúlról és egy kacsáról készítették a megtévesztő rajzot

Egy Joseph Jastrow nevű amerikai pszichológus kísérleteket végzett vele, eredményét 1899-ben azzal tette közzé, hogy a művészi hajlammal megáldott emberek agya gyorsabban látja meg benne mindkettőt.
 
abee0361b130eebae2e3e73947045582 1 be6bd
Nézze meg mégegyszer a rajzot!

Még arra a furcsaságra is rájöttek, hogy a gyerekek húsvét környékén hamarabb felismerték benne a nyuszit, ősszel pedig valahogy többen látták a kacsát benne. Ami azt jelentheti, azt látjuk hamarabb, amit agyunk is „lát”, azaz valami miatt rá vagyunk hangolódva.

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!