Érdekes: ezek az ősz trendjei

Érdekes: ezek az ősz trendjei

A hűvös és hideg évszak meghatározó anyagairól, szabásvonalairól és viseleteiről már árulkodnak a plazák ruhaüzlet-kirakatai, a smink-, köröm- és frizuratrend terén viszont könnyű elveszni, mellényúlni. Olvasóinknak Barna Alexandra, a Szabó Imre Hair & Beauty értékesítési menedzsere segít eligazodni.

 

1058138 thinkstockphotos 491116040 51af7
Furán hat a kék száj, ám idén télen nem csak a fázós hölgyek viselik majd © Thinkstock


Mattot adnak a szájfénynek

Szem, száj, valamint ruha terén is az áfonya és annak árnyalatai tarolnak. A sminknél főszerephez jutnak a sötétbordón is trendi ajkak, ám az egykor olyan menő csillogásnak búcsút inthetünk, az idei őszi-téli szezonban a matt rúzs hódít, mellette esetleg az enyhén krémes daraboknak juthat csak hely. Egy matt rúzsnál nagyon fontos, hogy megfelelően hidratáltak legyenek az ajkaink. Bátran használhatjuk a kontúrceruzát, idén ősszel a tökéletesen megformázott ajkak a divatosak, csak semmi maszatolás! S míg az arcon a rózsás árnyalatok dominálnak, a szem és a száj környékén a piros, illetve a narancs is feltűnhet. Arra azonban vigyázzunk, hogy a két terület közül csak az egyiknél használjuk a kiválasztott színt, és előtte tegyünk egy próbát, hiszen a piros szemhéj, valamint a narancsszínű száj nem mindenkinek áll jól. Erre jelenthet remek alternatívát a még mindig kedvelt füstös smink, melyhez kizárólag nude színű rúzs passzol idén ősszel.

 

1058132 thinkstockphotos 95355804 09290
© Thinkstock


A szemek fehér és ezüst árnyalatú hangsúlyozása pedig már a körömdivat felé vezet.

Hátrébb a karmokkal!

Minél természetesebb, kerek vagy mandula alakú egy köröm, annál trendibb – ez most a jelszó. Az épített műkörmök helyét a gél-, illetve shell-lakkok vették át. Mivel ezek oldhatóak, leszedésnél nem károsítják a körmöt, szemben a porcelánnal vagy zselével, és akár otthon is megszabadulhatunk tőlük, ha már unjuk a műkörmöket. A körmönként eltérő lakkozás már a múlté, a normál hosszhoz azonos, matt áfonyaszín illik, mely csillogó díszítéssel dobható fel. Ebben arany-, ezüst- és bronzszínű kövek segíthetnek. A kék, neon és pasztell körömlakkokat bátran süllyesszük a fiók mélyére, egyelőre nem lesz rájuk szükség. Ugyanakkor divatban marad a márványos hatás, az ombre, a natúr és a testszínű lakk, visszatér a csíkos minta, továbbá a 90-es évek geometrikus formái.

 

1058136 thinkstockphotos 486901000 b90bb
© Thinkstock


Megfordul az árnyalat

Hódít a legalább vállig érő, teljesen egyenes long bob, azaz blunt bob, a picit kócos-tépett Messy-bob, az aszimmetrikus long pixie, míg a hosszú és félhosszú hajnál felejtsük el a tépett és fokozatos megoldást: most az egyenesre vágott fazon ­a divat. A merészebbek bátran éljenek a hajtetoválás lehetőségével a tarkón vagy a halánték mögött. Ja, és sokak számára jó hír, hogy újra trendi a frufru!

 

1058134 thinkstockphotos 457078475 e3bb5
© Thinkstock


Hajszínek tekintetében az áfonya mellett a fekete, a vörös, a hideg, a platina és hamuszürke, a réz, tovább a szőke és a barna tincseket egyformán vegyítő, úgynevezett bronde lesz a trend. A szivárvány sokszínűsége helyett legfeljebb két-három, egymáshoz közel álló színt kombináljunk: édes a karamell és csoki, naplementét idéz a vörösből élénk sárgába váltó átmenet, s mesés csavar a fordított ombre, amikor a tőhöz kerül a világosabb és a hajvégekre az egy-két árnyalattal sötétebb szín.

Szőr a teremtés koronáin

Az idei őszi-téli szezonban abszolút trendi a szakáll, melyhez számos divatos megoldás közül választhatnak a férfiak. Tökéletes a félhosszú, kócos hatású Messy-séró, ahogy a zselével elért vizes hatás is. Sokakhoz passzol a hajtetoválás, továbbá a felül hosszú, mindkét oldalon szimmetrikusan rövid, úgynevezett Quiff-frizura is.

 

1058144 thinkstockphotos 523036649 114e3
© Thinkstock

Borsonline.hu

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!