Emi­att ve­sze­ked­nek leg­töb­bet a ma­gyar párok

Emi­att ve­sze­ked­nek leg­töb­bet a ma­gyar párok

Bár min­den kap­cso­lat egyedi, a ba­jo­kat te­kintve na­gyon is ha­sonló. Vá­ló­pe­res ügy­vé­dek és pár­tera­pe­u­ták sze­rint a meg­romló sze­rel­me­ket ugyan­azok a jel­leg­ze­tes prob­lé­mák mér­ge­zik. Lás­suk, mik ezek!


„A párom nem figyel rám, és nem is ért meg.”

Szó szerint tervezzetek be a napi programotokba néhány percet, amikor meg tudjátok beszélni mindazt, ami fontos. Ha napközben valamelyikőtök nem válaszolt a másik e-mailjére, jelezze, hogy megkapta, vette az adást, de még gondolkodnia kell rajta. Beszélgetés közben figyeljetek oda egymásra, és néha próbáljátok elismételni, amit a másiktól hallottatok, ezzel már korán elejét lehet venni a félreértéseknek. És természetesen ne nézegessétek közben a telefonotokat, és ne is torkoljátok le a másikat.

 

620x0 2 8dab9
Fotó: Pinterest

„Teljesen mást gondolunk az anyagiakról.”

A különböző pénzügyi személyiséggel rendelkezők gyakran kerülnek össze, például egy spórolós ember sokszor választ magának költekező párt. Érdemes ilyenkor a pénzzel kapcsolatos fogalmaitok és hiedelmeitek gyökeréig hatolni, és rájönni, miért gondolkodtok úgy, ahogyan: mit hoztatok a családból, és mi az, amit véletlenül se szeretnétek úgy csinálni, mint a szüleitek. Így már könnyebb lesz kompromisszumra jutni.


„Folyton a házimunka miatt marjuk egymást.”

A házimunka miatti veszekedés gyakran nem is magáról a munkáról szól, hanem az elismerés meglétéről vagy hiányáról. Így érdemes azzal kezdeni, hogy minden elvégzett feladatot megköszöntök a másiknak. Ezután akár írásban is fel lehet osztani a teendőket. Aszerint is vállalhattok feladatokat, hogy ki miben jó: ne annak kelljen elintézni a mosást, aki mindig összemossa a színeset a fehérrel.

 

620x0 1 df5d4
Fotó: Pinterest

„A szexuális életünk már nem a régi.”

Igyekezzetek újra felépíteni az intimitást, mély beszélgetésekkel, ölelésekkel, csókokkal. Ha túl elfoglaltak vagytok, ne szégyelljétek betervezni a szexet is a programotokba.

„Alig van időnk egymásra.”

Kitölti a napotokat a munka, a gyerekek körüli feladatok, a háztartás, és közben alig jut időtök a közös programokra? Nagy hiba, mert a kettőtök kapcsolata az egész család alapja. Épp ezért rendszeresen szánjatok időt egy közös programra: elég, ha csak együtt megnéztek egy filmet, vagy kettesben sétáltok egyet.

Ripost.hu

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!