Hány extra pi­he­nő­na­punk lesz 2017-ben?

Hány extra pi­he­nő­na­punk lesz 2017-ben?

Idén nem ju­tott sok be­lő­lük. De talán majd jö­vőre...?
2016-ban nem sok hosszú hétvége jutott a dolgozóknak, sok ünnep esett eleve hétvégére.

Jövőre viszont egy hivatalos ünneppel biztosan több lesz, és hosszú hétvégéből is több jut. Három háromnapos és kettő négynapos hosszú hétvégénk lesz 2017-ben.


Az első állami ünnep, március 15-e szerdára esik, így ott nem lesz hosszú hétvége, viszont legalább kapunk egy plusz pihenőnapot. Ráadásul épp a szerdát, ami a hét közepe. Sokak számára az egyik legnehezebb nap, hiszen még annyi hátravan a munkanapokból, mint amennyi már eltelt.

Hivatalosan állami ünneppé válik nagypéntek, így a húsvét négynaposra bővül. Ezzel április 14. és 17. között lesz az év első hosszú hétvégéje. A tavaszi szünet pedig a gyerekeknek hatnapos lesz, április 13-tól 18-ig tart majd. Remélhetőleg tervezhetnek a családok kirándulást, és sem havazásra, sem fagyra nem kell majd készülni locsolkodás helyett.

Nem kell majd sokat várni a következő hosszú hétvégére, május 1. ugyanis hétfőre esik. Rá egy hónapra pedig jön is a pünkösdi hétvége június 3-5 között.
Ezután nagyobb levegőt kell majd venni. Augusztus 20-a ismét kiesik az extra pihenőnapok közül, mivel vasárnapra esik.

Október 23-ával viszont jól járunk jövőre is, ősszel is be lehet iktatni például egy városnézést a háromnapos hétvégére.

Jövő karácsonykor pedig igazán boldogok lehetnek majd a dolgozók. Négy nap jut majd az ünnepekre, december 25-26 hétfőre és keddre esik. Szilveszter és az újév napja sem kell, hogy munkával teljen majd, hiszen 2018 január 1. hétfő lesz majd.

További információk

×
×

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!