Hány extra pi­he­nő­na­punk lesz 2017-ben?

Hány extra pi­he­nő­na­punk lesz 2017-ben?

Idén nem ju­tott sok be­lő­lük. De talán majd jö­vőre...?
2016-ban nem sok hosszú hétvége jutott a dolgozóknak, sok ünnep esett eleve hétvégére.

Jövőre viszont egy hivatalos ünneppel biztosan több lesz, és hosszú hétvégéből is több jut. Három háromnapos és kettő négynapos hosszú hétvégénk lesz 2017-ben.


Az első állami ünnep, március 15-e szerdára esik, így ott nem lesz hosszú hétvége, viszont legalább kapunk egy plusz pihenőnapot. Ráadásul épp a szerdát, ami a hét közepe. Sokak számára az egyik legnehezebb nap, hiszen még annyi hátravan a munkanapokból, mint amennyi már eltelt.

Hivatalosan állami ünneppé válik nagypéntek, így a húsvét négynaposra bővül. Ezzel április 14. és 17. között lesz az év első hosszú hétvégéje. A tavaszi szünet pedig a gyerekeknek hatnapos lesz, április 13-tól 18-ig tart majd. Remélhetőleg tervezhetnek a családok kirándulást, és sem havazásra, sem fagyra nem kell majd készülni locsolkodás helyett.

Nem kell majd sokat várni a következő hosszú hétvégére, május 1. ugyanis hétfőre esik. Rá egy hónapra pedig jön is a pünkösdi hétvége június 3-5 között.
Ezután nagyobb levegőt kell majd venni. Augusztus 20-a ismét kiesik az extra pihenőnapok közül, mivel vasárnapra esik.

Október 23-ával viszont jól járunk jövőre is, ősszel is be lehet iktatni például egy városnézést a háromnapos hétvégére.

Jövő karácsonykor pedig igazán boldogok lehetnek majd a dolgozók. Négy nap jut majd az ünnepekre, december 25-26 hétfőre és keddre esik. Szilveszter és az újév napja sem kell, hogy munkával teljen majd, hiszen 2018 január 1. hétfő lesz majd.

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!