Ne féljen változtatni: most Ön is megtudhatja, milyen frizura illik az életkorához

Óvjuk a hajszálaink egészségét! /Fotó: Northfoto Óvjuk a hajszálaink egészségét! /Fotó: Northfoto

Nem tudja, milyen frizura illik a korához? Most eláruljuk!

A 30 éves nőknek más sampont és balzsamot kell használniuk, mint a 60 év felettieknek. A korhoz illő frizurák hangsúlyozzák a fiatal nők varázsát, az érett korúak pedig éveket nyernek vele - írja a Blikk Nők.

30+ Ápolt hosszú haj

A haj ebben a korban könnyebben kiszárad és törik. Expressz megoldásokra van szüksége, hogy feljavítsa, főleg, ha hosszú lobonca van.

Könnyű elrendezés: Melíroztassa a haját, mivel ez könnyedséget kölcsönöz a hosszú frizurának is. Hajmosás után, előrehajtott fejjel szárítsa meg, hogy ezzel is növelje a térfogatát. Jó, ha nagy termocsavarokra tekeri fel és végül hullámosra fésüli.

 

f4yktkqTURBXy9hYTBiMmE1MGE4Y2Q5ZjJhY2YxOGVkMmYzNjA4MjFhMy5qcGVnkZUCzQJsAMLD 3dfd5
Ápoljuk a hajvégeinket is! /Fotó: Northfoto


Hajpakolás rendszeresen:

Válasszon regenerálót vagy hidratálót és hetente egyszer alkalmazza. Létezik már olyan hajpakolás is, amelyik 1-2 perc alatt kifejti a hatását. Estére tehet a hajvégekre argánolajat is. Ha a hajmosást reggelre hagyja, haja élettel teli és fényes lesz.

40+ Több fény

Az évek múlásával hajunk fénye csökken és egyre több ősz hajszál jelenik meg. Érdemes elkezdeni festetni és hajfényt adó kozmetikumokat használni.

Tartózkodjon a kihívó vagy nagyon sötét színektől, mert kiemelik a ráncokat és a bőr szürkeségét. Hajszíne legyen minél közelebb a természeteshez, viszont mondjon búcsút a nagyon hosszú hajnak.

A hosszú haj szép a fiatal lányok esetében, de az érett korú nőknél optikailag megnöveli az évek számát. A maximális hajhossza 10 centiméterrel a válla alatt legyen. Negyven felett például nagyszerűen fest az aszimmetrikus frizura. A térfogatnövelés érdekében használjon vastag körkefét. A nedves hajat fújja be hajformázó spray-vel, szárítsa meg vastag hajcsavarókon, végül fésülje ki az ujjaival.

 

yljktkqTURBXy9jNzQ5YjQxM2E3Y2M4MWQ2ZDdlYWMwNDU0MjE4ZTNkYi5qcGVnkZUCzQJsAMLD 8ed7d
Olajozzuk és fésüljük át esténként / Fotó: Northfoto


50+ Több fény

A menopauzát követően a haj elkezd ritkulni. Ekkor már csökken a keratintermelés, ami a haj építőanyaga, így törékennyé és érdessé válik. Érdemes sampont és balzsamot változtatni, de akár új frizurát is vágathat magának.

Fiatalít a frufru

Az ötven fölötti nők általában két hibát követnek el: éveken keresztül ugyanazt a frizurát hordják vagy visszatérnek fiatalkori hajviseletükhöz, ezzel pedig öregítik magukat. Ahhoz, hogy fiatalabbnak tűnjön, kérjen fodrászától új frizurát frufruval. Nem kell, hogy az egész homlokot befedje, lehet hosszú vagy akár oldalra fésült is. A frufru elfedi a homlokráncokat és háttérbe szorítja az esetleges bőrhibákat.

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!