Hajtippek arcformák szerint

Hajtippek arcformák szerint

Épp fodrászhoz készülődsz, de fogalmad sincs, milyen frizurát szeretnél? Vagy csak újításra vágysz, de nem tudod, mi állna jól neked? Ha igen, akkor a legjobb helyen jársz! Ha lövésed sincs, milyen stílusú frizurával mutatnál jól, akkor elég csupán azt tudnod, hogy milyen típusú az arcformád, mi pedig adunk pár tippet ahhoz, hogy miként újíts a mostani viseleteden.

 

Ovális arcúaknak


Köztudott, hogy az ovális a legtökéletesebb arcforma. A homlok és az áll egy síkban vannak, a fejforma pedig leginkább egy tojáshoz hasonlítható.

Ehhez az arcformához szinte minden hossz passzol.

Mivel szinte bármilyen frizura választható, összesen két dologra kell figyelni: ne válassz olyan viseletet, ami eltakarja az arcod, és semmiképp se tupírozd fel a hajad, vagy magasítsd meg azt a fejtetőn, mivel előnytelenül megnyújtja az arcot! Az ovális archoz jól passzol a frufru, ám ezúttal is óvakodjunk a túl hosszú fajtájától. A haj lehet lépcsőzetes vagy egyenes is, csupán a viselője kreativitása, na, meg a fodrász kézügyessége az, amin múlhat a dolog.

 

Kerek arcúaknak


A kerek arc legszembetűnőbb tulajdonsága a teltség. Rövid áll és homlok jellemzi, valamint a fej magassága megegyezik a szélességével.

Ennél a típusnál a legfontosabb, hogy nyújtsuk az arcot.

 

xxx b6460

 

Érdemes vállig érő, vagy annál hosszabb, egyenes hajat vágatni. Ez megnyújtja a vonalakat, ráadásul finomítja is őket. A frufrunál érdemes kissé oldalra tolni a választékot, ám ügyelni kell rá, hogy ne kerüljön ki túlságosan a homlok szélére! ó

A hullámok is nagyon jól állnak a kerek arcúaknak, ráadásul a göndör haj oldalsó lépcsőzetességgel is nagyon előnyös. Kerek arcú hölgyek esetében az állig érő hossz elkerülendő, ugyanis ez nagyon is kihangsúlyozza a fej szélességét.

Hosszúkás arc


A hosszúkás arc megállapítása nagyon egyszerű: magas homlok, keskeny áll, magasan ülő arccsont.

Frizuraválasztásnál a cél az, hogy összenyomjuk az arcot,

valamint megfelelő szélességet biztosítsunk neki, hogy minél jobban az ovális formára hasonlítson. A hosszú haj a hosszúkás arcúak esetében nagyon előnytelen, ugyanis még tovább nyújtja a fejformát. Leginkább a félhosszú haj az ideális számukra, ami egy oldalválasztékkal és fokozatos vágással nagyon jó választás. A frufru minden fajtája ajánlott, ám az egyhosszú, lelapuló haj nagyon is kerülendő!

 

000 96966

 

Szív alakú arc


frizura-sziv-alaku-arcA szív alakú arcforma rendkívül nőies, a széles homlok és keskeny, hegyes áll jellemzi. A cél az áll szélesítése, valamint a szemkörnyék kiemelése.

Az állig és vállig érő haj remek választás, amit egy oldalfrufruval tehet még tökéletesebbé a viselője.

Szinte mindegy, hogy egyenes, loknis vagy göndör hajról van szó. Ami ennél az arcformánál is kerülendő, az a hosszú, lelapult haj, valamint a bubi frizura, mivel tovább szélesíti a homlokot, és keskenyítik az állat is.

 

Háromszög alakú arc


A szív alak fordítottja, itt az áll dominál, ezért olyan frizurát kell választanod, ami egyensúlyba hozza a keskeny arccsonttal!

Érdemes a fejtetőn dúsabbra hagyni a hajat, és lefelé elvékonyítani a tincseket, így kialakul a már említett egyensúly.

Az állig érő haj hullámos verziója ebben az esetben is maximálisan ajánlott, egy oldalfrufruval remekül feldobható. Amit kerülni kell, az a középen való elválasztás, valamint a túl rövid haj, hiszen ezek megbontják a kényes egyensúlyt, amit szeretnénk kialakítani a háromszög alakú arc esetében.

 

Szögletes alakú arc


Az arccsont, a homlok és az áll egyforma széles, ezért a szögletes arcformánál a lágyítás az elsődleges feladatunk.

Ennél a fajtánál az állig vagy vállig érő hullámok dominálnak.

Ezekkel kiemelhetők az arc finomabb részei, ráadásul rendkívül nőiesek, így remekül ellensúlyozhatók a durva vonások. A hosszú, egyenes vagy rendkívül rövid haj kifejezetten előnytelenek, ezért nem ajánljuk!

frizura-szogletes-alaku-arc

 

c 466e9

 

Reméljük, segítettünk a döntésben, és már magabiztosabban indulsz el a fodrászhoz! Ha továbbra is kétséged van a hajbajt illetően, érdemes kikérni egy fodrász vagy hajszobrász véleményét, hiszen ők biztosan tudnak pár további hasznos tippet adni a leendő frizuráddal kapcsolatban.

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!