6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.


Nyilván nem mindegy, milyen mennyiségben iszod, de a kávé mérsékelt fogyasztásának sok jótékony hatása van. Megmutatjuk, mik.


Csökkenti a Parkinson-kór bizonyos tüneteit

Véd a 2-es típusú cukorbetegség ellen, mivel olyan ásványi anyagokat is tartalmaz, mint a magnézium és a króm, melyek segítik a testet a hormoninzulin használatában, az pedig a vércukorszintet (glükóz) szabályozza.

Csökkenti a a depressziót a nők körében, szám szerint 20%-kal csökkenti az esélyt rá. Szegény férfiakkal, nem tudjuk, mi a helyzet.

 

f c4d6d


Növeli a hosszabb élet esélyét

Véd a májbetegségtől

Csökkenti a szívroham és a kóros szívritmuszavarok kockázatát is

De mégis mennyi az annyi?

Bár a kávénak számos jótékony hatása van, nem szabad helyettesíteni vele más italokat, például a vizet, a tejet vagy a gyümölcsleveket, illetve napi négy csészénél semmiképpen se igyál többet belőle. Ha álmatlanságot, zavartságot, ingerlékenységet vagy idegességet tapasztalsz, akkor mindenképp csökkentsd a napi adagodat.

 

h de6f8

További információk

    Az EU szabályozásnak megfelelően értesítenünk kell Téged. Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk Megértettem!